Wij kunnen uw steun goed gebruiken!

Welkom op onze over de optocht.

Op deze site leggen wij uit:
  • Waarom wij graag meedoen aan de optocht (lees meer)
  • Waarom wij uw steun vragen (lees meer)
  • Het bouwproces

En wij houden u op de hoogte over de voortgang van onze nieuwe creatie voor de optocht 2019.

Volg het bouwproces voor
deze Carnaval op de voet:

Al 3 jaar op rij succesvol


De laatste drie jaar waren we met onze vereniging erg succesvol, dit mede door de steun van kennissen en sponsoren.

Waarom meedoen aan de Grote optocht?

Wij zijn een carnavalsvereniging die tot doel heeft om gezamenlijk carnaval te vieren. Wij trekken alle dagen van ’s morgens tot ’s avonds laat met elkaar op en vieren op deze manier carnaval met jong en oud. Een van de hoogtepunten van het carnaval is de grote optocht. De leden vinden het leuk om mee te doen.Het creëren van een creatie helpt enorm mee om naar dit grote evenement toe te leven.

Na tientallen jaren zijn we overgestapt van de categorie “grote loopgroepen” naar de categorie “wagens”. Met een enthousiaste club wagenbouwers en net zo’n enthousiaste commissie, weten wij ieder jaar weer iets moois neer te zetten. De kleding wordt zelf gemaakt en alle leden dragen hun steentje bij. Om de wagen heen wordt een act uitgevoerd, zodat we ook interactie met het publiek te hebben. De lat wordt ieder jaar erg hoog gelegd om zo een prachtige creatie neer te zetten. Dit heeft in 2018 geresulteerd in de eerste prijs en de publieksprijs.

De Wagens in de optocht zijn een grote publiekstrekker. En toeschouwers zijn belangrijk voor de optocht en de ondernemers. Door ons te blijven inzetten om een zo groot mogelijk en goed afgewerkte wagen te bouwen, hopen we mee te helpen om zoveel mogelijk mensen te amuseren en te laten genieten van de grote Kaaiendonkse Optocht, waardoor we nog vele jaren carnaval kunnen vieren.

Waarom vragen wij om uw steun?

Aan het bouwen van een dergelijke carnavalswagen hangt natuurlijk een prijskaartje. Het wordt financieel gezien steeds lastiger om de eindjes aan elkaar te knopen. De grootste bijdrage komt uit contributiegelden. Daarnaast zijn er al bedrijven en particulieren die ons helpen door het doneren van kleine bedragen of goederen. Tot slot is er het prijzengeld. Helaas is het prijzengeld met het behalen van de eerste plaats en de publieksprijs lang niet genoeg om kostendekkend te zijn.

Om een mooie en spectaculaire bijdrage te kunnen leveren aan de optocht vragen wij uw steun. Dit kan door het overmaken van een financiële bijdrage, het (gedeeltelijk) leveren van benodigde materialen of door het beschikbaar stellen van gereedschappen e.d. Op de pagina “MATERIAAL” kunt u vinden wat wij komende carnaval nodig hebben.

Tijdens de optocht mogen wij geen reclame voor onze sponsoren maken. Maar in de bouwhal en via deze website kunnen wij, desgewenst, uw medewerking vermelden. Wanneer u de Pierewaaiers wilt steunen kunt contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen of telefonisch contact op te nemen met een van de volgende personen:

Edwin Evers: +31 6 30737697
Hans Ribbers: +31 6 53985639